Café Prins Hendrik

Het virtuele café vernoemd naar prins Hendrik

  • Home
  • Tips website laten maken horeca
  • Contact

Waar moet ik op letten als ik een website laat maken voor een horecabedrijf?

Een goede horecawebsite is als een goed horecabedrijf. Alles draait in eerste instantie om gastheerschap (een goed contact met de bezoekers), locatie (vindbaarheid) en kwaliteit (techniek).

Illustratie: afbeelding van Prins Hendrik met de tekst: "Tips voor je horecawebsite".
Website laten maken voor je horecabedrijf? Een paar tips!

Je website is je bedrijf. Het is niet zomaar een uithangbord of een voorgevel. Je website is ook je bar, je restaurant, je keuken en zelfs je toilet. Ga daarom niet gelijk met de eerste de beste handige oom of technische buurjongen in zee, maar kies uit drie offertes.

Waar moet ik op letten als ik een website laat maken voor een horecabedrijf?

Een paar tips voor horecaffers die in gesprek gaan met webbouwers:

  1. Eis een website op basis van het contentmanagementsysteem WordPress

    Omdat je zelf eenvoudig je website wilt kunnen aanpassen, moet je webdeveloper de website voor jouw etablissement op basis van WordPress maken. Accepteer geen geen mooi verhaal over hoe ze “een eigen eenvoudig te bedienen contentmanagementsysteem” leveren, want dat kost je je vrijheid en zal (op termijn) vaak aanzienlijk meer geld kosten.

  2. Zorg ervoor dat de domeinnaam altijd op jouw naam wordt geregistreerd

    Het is helemaal niet erg als je het onderhoud uit handen geeft en je webdesigner wordt geregistreerd als administratief contactpersoon en als technisch contactpersoon, maar de domeinnaamhouder ben jij, zodat je geen gedoe krijgt als het bureau bijvoorbeeld failliet gaat.

  3. Accepteer geen meerkosten voor het instellen van Google Analytics en Google Search Console

    Er zijn veel webdesigners die op hun website aangeven dat Google Analytics en Google Search Console extra kosten. Dat is schandalig. Het webbureau hoeft heus niet voor niets te werken, maar Google Analytics (webstatistieken) en Google Search Console (een tool waarmee je kunt zien waarop je scoort en waarmee je je sitemaps met Google deelt) horen gewoon standaard in het pakket te zitten. Als je een website hebt, wil je weten of je website zin heeft, dus je kunt niet zonder.

  4. Praat niet met een aanbieder die zelf minder dan 100 pagina’s in Google heeft

    Doe onderzoek naar de website van degene met wie je in gesprek gaat. 100 pagina’s in Google is het absolute minimum!! Hoe zie je hoeveel geïndexeerde pagina’s een website heeft? Heel eenvoudig, door in de zoekbalk vóór het webadres site: te typen. Voorbeeldje aan de hand van de website van AB Inbev. Klik maar eens op site:www.ab-inbev.nl

    De reden dat webbouwers minstens 100 vermeldingen in Google moeten hebben, is omdat dit de beunen van de professionals onderscheidt.

  5. Zorg ervoor dat jij beheerder van de website bent (dus dat je alle rechten hebt)

    Een contentmanagementsysteem is zo in te stellen, dat verschillende personen kunnen inlogen om bijvoorbeeld teksten of foto’s te plaatsen. Niet al die personen hoeven dezelfde rechten te hebben. Op die manier voorkom je dat iemand je website in het honderd kan sturen.

    Als je echter te weinig rechten hebt, dan heb je telkens het webbureau nodig voor dingen die nu nog moeilijk lijken, maar die jij of een van je medewerkers op termijn fluitend zelf kunnen. Bespaar jezelf een hoop geld en ergernis en eis beheerdersrechten.

  • Tips voor de menukaart op je website
  • Tips voor het laten maken van een horecawebsite

Deze website is een initiatief van ComBron Communicatie.